perjantai 6. helmikuuta 2015

Viikon herkut - suklaakakku

Vietimme viikolla tuttavan synttäreitä, joka tarjosi meille illallisen huippusuositussa ravintola Flatschersissa (http://www.flatschers.at/) Wienin 7. kaupunginosassa. Ravintolaa voisi kuvailla amerikkalaistyyppiseksi hampurilais- ja pihviravintolaksi, joka on sisustettu hyvällä maulla ja maustettu kotoisalla tunnelmalla. Ruoka ei ollut tajunnanräjäyttävää, vaikka hyvää olikin. Ravintolan suuresta suosiosta kertoo se, että illallistajien on varattava pöytä jopa neljä viikkoa etukäteen, jos haluaa istumapaikan viikonloppuna. Suolaisten annosten jälkeen tulimme meille nauttimaan jälkiruoan ja viettämään syntymäpäiväiltaa omassa rauhassa. Olin leiponut valmiiksi suklaakakun, joka osoittautui suureksi hitiksi. Tätä kakkua täytyy ehdottomasti tehdä uudestaan!!


200  gvoi
175  gtumma suklaa
4 muna
2 1/2  dlsokeri
3  dlvehnäjauho
1 1/2  dlkaakaojauhe
1  tlleivinjauhe
2  tlvaniljasokeri
1/2  tlsuola
1  prk  (150 g)Crème fraîche
VÄLIIN
2  dlvispikerma
n. 2 rklsokeri
1  rklkaakaojauhe
1  rasia  (200 g)maustamaton tuorejuusto
KUORRUTUS
1  dlvispikerma
125  gtumma suklaa
KORISTELUUN
viikunoita, marjoja...
Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Sulata mikrossa tai liedellä välillä sekoitellen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyttä voi-suklaasulaa, kuivia aineita siivilän läpi ja crème fraîchea vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon.


Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
Vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja kaakaojauhe. Sihtaa kermavaahdon joukkoon. Lisää lusikalla notkistettu tuorejuusto. Tarkista makeus. Levitä seos kakun väliin.


Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista.
Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle. Anna valua vapaasti reunoille. Koristele tuoreilla viikunoilla.


Suklaakakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli paistamisen jälkeen. 
Kakku kannattaa halkaista ja täyttää vasta tarjoilupäivänä.


-  Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti